Containere i alle ulike former og fasonger

Containere kommer i mange ulike størrelser og fasonger. Men fordi det er en global transport av containere, ønsker man å standardisere containere så mye som mulig. Derfor har man containere som både kan transporteres på vei og bane, samt at de kan lastes på et stort hangarskip med plass til flere hundre containere samtidig. Det er en stor logistikk utfordring å plassere containere både på skip og tog da det er både lover og regler å ta hensyn til, samt på hvilken måte containerne skal lastes og losses.

Samtidig finnes det mange andre typer containere enn den man tenker på først og fremst. Slike containere kan være tilpasset den interne transporten, som foregår innenfor en bedrift som har et lager eller en terminal. Slike containere forflyttes gjerne med de minste truckene eller rett og slett en jekktralle.

En rullecontainer er litt annerledes enn hva man forbinder med en vanlig container. Rullecontaineren har den egenskapen at den kan rulles på et lager eller terminal med håndmakt eller en elektrisk motor. Den ser nærmest ut som et bur, og har et volum på mellom 1-2 m3, noe som gjør at man kan forflytte små leveranser eller deler av mottak på en effektiv måte. De kommer med vegger på begge sider, i bakkant eller fire vegger. Store logistikkbedrifter som driver med transport og leveranser bruker disse i stor grad for å sortere og organisere transporten. Fordi veggene er i stålnetting kan man enkelt se hva som er i containeren og dermed ha god oversikt.

 

Pallecontainer er en smart konstruksjon

Grunne til at mange bedrifter bruker pallecontainere er at de enkelt kan transporteres internt med en truck eller jekktralle. For pallecontaineren har nøyaktig de samme målene som en palle har, når det gjelder lengde og bredde, slik at pallecontaineren også enkelt kan stables og settes direkte inn i lagerhylla som er tilpasset de samme dimensjonene. Det finnes selvfølgelig også her mange ulike varianter, men hovedpoenget er at man kan transportere og flytte dem enkelt. En lager- truck håndtere enkelt slike da de er enkle å flytte på. Veggene på en pallecontainer kan variere alt fra plastikk, stålnetting, tre eller bare vanlig papp. Noe av poenget er også at man skal kunne stable disse flere i høyden, men ikke mer enn at de nederste tåler belastningen.

 

Tippcontainer har andre bruksområder

 

Tippcontainere brukes ofte i industrien, dersom man for eksempel har mye avfall som samles opp, kan man bruke tipp-funksjonen til å tømme innholdet i en større container. Disse er som oftest blå, og når man vipper gaflene på trucken nedover, vil en mekanisme utløses slik at selve containeren vippes framover og nedover. På den måten sklir innholdet fint ut og ned i søppelcontaineren. Disse er som oftest i solid stål, da de får en god del slag og smeller. Tippcontainere har som vanlig hjul, slik at man kan trille dem rundt. De bør plasseres slik at man kommer lett til dem. Er det tungt innhold blir disse vanskelige å forflytte med håndmakt, selv om de har hjul.